POSTGRAU EN TCI > 21a PROMOCIÓ

Informació
Contingut
Inscripcions
Equip docent
Dates tallers
Lloc

Contingut dels tallers

Inici: element terra

Luís Carbajal

Aquesta primera trobada pretén donar les bases gestàltiques de qualsevol treball grupal (valoració del present, de l’experiència i de la responsabilitat) a través del treball corporal. També treballarem l’expressió endinsant-nos en el treball amb l’element terra, que té a veure amb l’esquelet (treball amb l’estructura) i amb la necessitat.

Com a tècniques treballarem amb el moviment harmònic, la bioenergètica i el mètode Grinberg.

Contacte i masatge

Josep Devesa

Acostament al cos des del massatge facilitant una millora del nivell de consciència, perquè es té en compte el moviment emocional i corporal que genera el contacte manual, i també s’ensenya una tècnica bàsica per facilitar una sessió de massatge.

Veu i cos

Anna Subirana

Es tracta de connectar la ment i la veu amb el cos. Escoltar i reconèixer els mecanismes de la veu amb la comprensió. Trobar els espais interiors, les obertures, la vibració interna i les ressonàncies. Sonant, representant, improvisant o cantant, experimentarem diversos moments sonors expressats d’una manera creativa.

Aportacions de les arts marcials

Pere Juan

Introducció a alguns principis de les arts marcials de l’estil intern (tai-txi-txuan, ki aikido…) com la relaxació activa i la integració de la percepció. Explorarem la dimensió expressiva, prenent com a base els cinc elements (terra, metall, aigua, fusta i foc) i la identificació amb el moviment i l’estratègia animal, per connectar millor amb el nostre interior i amb el nostre entorn.

Bioenergètica i Gestalt

Luis Carbajal

Acostament al món de la bioenergètica com a eina terapèutica psicocorporal. S’explorarà a fons l’impuls agressiu i l’impuls tendre, en la línia del treball bioenergètic de Juanjo Albert.

Shiatsu

Victoria Luque

L’objectiu és que a través del shiatsu puguem ser conscients i sentir com flueix l’energia per poder integrar d’aquesta manera el cos físic, emocional i mental amb el cos energètic, utilitzant la nostra resposta innata al tacte, la nostra intenció i la nostra intuïció.

Entrenamiento rítmico emocional

Rubén Ségal

El ritmo es una llave para producir todo tipo de intercambio entre personas y grupos de trabajo, incluso de diferentes culturas. El objetivo es que los integrantes tomen contacto con el teatro y la ley del ritmo, en toda su potencialidad, de manera individual y grupal, y que eso les permita expandir todo su cabal emocional, imaginativo y expresivo.

Escriptura, Cos i Creativitat

Omar Darío Gulchin Gutraiman

De la sensació a la paraula. De la paraula a la sensació. Dues maneres de sentir i expressar el nostre món interior s’uniran en un diàleg revelador i creatiu.

Explorarem missatges verbals i corporals de manera amena, dinàmica i pràctica per donar veu al nostre món interior com a vehicles d’expressió de la nostra vitalitat i creativitat. Observarem què ens ajuda i què ens dificulta a contactar amb la nostra creativitat i com portar-ho a la nostra vida quotidiana.

Es donaran consignes per estimular la imaginació, la sensibilitat, el joc i la creativitat. Treballarem amb jocs i dinàmiques corporals, exercicis de bioenergètica, Gestalt i tècniques d’escriptura i creativitat.

Una invitació a imaginar-se altres vides possibles, els camins no recorreguts, els projectes somiats, els camins per recórrer.

Elements foc i aigua

Luís Carbajal

Aquesta sessió pretén seguir amb la formació expressiva iniciada a l’octubre, seguint amb l’exploració de l’element foc (sistema muscular i acció) i l’element aigua (sistema digestiu i emocions).

Plàstica i cos

Artur Acevedo

Vivència directa de la plàstica a través del cos per implicar-nos en la nostra totalitat fisicosensorial. L’espontaneïtat i l’autenticitat en l’expressió plàstica ens brindarà l’oportunitat d’identificar-nos amb la nostra creació, entendre les pròpies simbologies i reconèixer espais interiors, on guardem els sentiments, pensaments i interessos.

Treballs amb col·lectius específics (2 mòduls)

Jannick Niort y Ester Bach

Aquests dos mòduls pretenen donar eines concretes per al treball corporal amb col·lectius concrets. En aquest cas, hi haurà un mòdul dedicat al treball amb nens i adolescents a càrrec de la psicomotricista Iolanda Vives, i un segon mòdul dedicat al treball amb discapacitats a càrrec de Maribel Barnola i al treball amb gent gran a càrrec de Mercè Mateu. Es partirà també de l’experiència pràctica i vivencial per poder entendre i aprendre els elements bàsics que cal tenir en compte a l’hora de treballar amb aquests col·lectius concrets.

Ús i gestió de la música

Carol Villalón

Explorar, aprendre i reforçar diferents aplicacions de la música en el camp terapèutic i de la relació d’ajuda.

Afavorir el reciclatge tecnològic dels professionals de la relació d’ajuda facilitant que utilitzin les últimes tecnologies per al descobriment i la gestió de noves (o pròpies) músiques.

Als assistents al curs, se’ls lliura un dossier i 8 gigues de música i documentació amb els continguts següents:

  • Músiques, tipologia i la seva influència des del punt de vista emocional i físic.
  • Com escoltar música.
  • Com classificar la música per al treball en teràpia o en l’àmbit educatiu.
  • Possibles dinàmiques i treballs realitzables a través de la música, tant en l’àmbit corporal, grupal, o individual.
  • Qüestions logístiques i organitzatives: com organitzar la música, com i on trobar noves cançons, programari per reproduir i editar música, equips de música recomanables, etc.
  • Autors imprescindibles.

Gestalt

Ricard Bermudez

Acostament als principis bàsics de la Gestalt per tenir eines d’elaboració dels aspectes personals que sorgeixin durant el procés personal de tot el postgrau. S’alteraran aspectes teòrics de la Gestalt i treballs pràctics enfocats principalment des del cos.

Moviment autèntic

Gema Díaz

La pràctica del moviment autèntic consisteix a ensenyar a la persona a esperar, perquè el moviment sorgeixi i evolucioni a mesura que un s’hi lliuri dins d’un ambient d’atenció tranquil.

El camí del clown

Alain Vigneau

El camí del clown és mostrar-se tal com som, donant-se el permís i la llibertat, sota la protecció del petit nas vermell, de sentir i comunicar amb els altres el que ens passa en aquest moment. La seva actuació ens connecta amb facetes de la nostra personalitat que normalment ens espanten. El clown ens dona la possibilitat de mirar-nos a la cara i treure’n profit en lloc d’evitar la mirada.

Anatomia i consciència corporal

Ana Prats

Diverses vivències han fet canviar a poc a poc la forma del nostre cos, creant limitacions en el moviment i fins i tot algunes molèsties físiques. L’objectiu és tenir consciència d’aquestes dificultats. Aquest taller pretén ser una aproximació al coneixement a través del cos, i amb suaus moviments, ajudar-nos a recuperar l’agilitat i la flexibilitat que ens apropin a l’harmonia.

Tancament. Element aire

Luís Carbajal

Finalment, en aquest últim cap de setmana, a part de fer el tancament corresponent a la formació, ens centrarem en els aspectes expressius de l’element aire (sistema nerviós). Per això utilitzarem la creativitat com a fil conductor d’aquesta trobada.

Informació
Contingut
Inscripcions
Equip docent
Dates tallers
Lloc